Barnbygala med Sarah bl.a Dawn Finer

Inspirationsbrist. Nytt Sommarhus. Arbetsbelastning.

Ja anledningarna må vara många till min tystnad den senaste tiden. Men jag har en förhoppning att komma igång igen. Vi får se hur det går.

Många av mina inlägg handlar om anekdoter och upplevelser från alla år i reseindustrin. Samt givetvis från privata resor i några av världens alla hörn. Men jag vill också ta upp vårt eget lilla hörn i världen, till vilka många resande har försökt att ta sig den senaste tiden.

Om inlägget är för långt kan du köpa biljetter direkt via;
www.barnbygalan.se eller showtic.se, klicka här.

CISV – En värld av vänner

Men jag skall börja bakifrån och med de resor som mina döttrar gjort runt jorden. Genom organisationen CISV har barnen under tre-fyra sommarveckor träffat och umgåtts med barn i samma ålder från alla möjliga länder. Syftet med dess läger är att lära känna barn som växter upp med t.ex. annan kultur, hudfärg eller religion, och under tesen – ”Kolla vad lika vi är trots att vi kommer fån olika ställen”. Att förstå likheterna de själva emellan är grunden och ju äldre de blir tar man istället upp frågor som – ”Ja men om vi är så lika då – Vad är det som skiljer oss?”

Inledningsvis är alla planerade och genomförs av barnens lägerledare men över tid lär sig barnen att bygga sitt eget lägerinnehåll. Programmen ”Village”, ”Interchange”, ”Youth Meeting” och ”Step Up” är för ungdomar 11-15 åringar och söks genom den lokala organisationen på närmsta ort. På varje läger finns  finns fyra barn och en ledare från varje land och lägret brukar ha 10-12 länder representerade. När man fyllt 16 år kan man genom den nationella organisationen söka till andra typer av läger där men reser på individuell basis.

Att här och nu gå igenom vad mina döttrar fått uppleva genom sina resor skulle ta alldeles för lång tid och mycket text i anspråk. Men du kan hitta massor av matnyttig information på följande hemsidor; www.cisv.se/stockholm, www.cisv.se och www.cisv.org

Men hur var det nu med Barnbygala och Sarah Dawn Finer?

Barnbygalan arrangerades mellan åen 1969 och 1990 och massor av svenska och internationella artister kom för att utan gage uppträda tala för CISV. Det är dags att återuppliva den traditionen igen och den 11 April slår Oscarsteatern i Stockholm upp prtarna till förmån för CISV.

Mer information finns på www.barnbygalan.se och vill du köpa biljetter direkt kan du göra det, klicka här.

Hoppas vi syns där,

Stefan Sladden Eng

#cisv
#barnbygalan


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *