Snart bär det av mot Arabba, Italien där jag återigen skall uppleva världens bästa skidåkning. Utmaningen blir det ena knät i vilket farbror ortopeden har grottat ner sig ordentligt för att slipa bort trasiga meniskdelar och klippt bort nån typ av slemsäckssena eller vad det nu var för något.

Allt för att Dolomiterna även denna gång skall kunna avnjutas fullt ut. Jag ser fram emot att också svänga förbi Val Gardena på Sella Ronda, där Sellamassivet rundas på några timmar. Tiden beror visserligen på om man väljer snabba hållet eller det lite mer långsamma. (I Just Val Gardena fick jag avnjuta mina första plogsvängar när jag under gymnasietiden åkte på min första sportlovsresa.)

Nåväl, känner jag mig själv rätt blir det nog en “Copy och Paste” på min tid som reseledare i Val Thorens i Frankrike. Jag körde nästan alltid min skidguidning med SOS gruppen “Sol och Sigaretter”. Jag vet – Felstavat – Men eftersom det bara uttrycktes verbalt så det spelade förstås ingen roll. SOS gruppen brukade alltid inleda med att gå eller åka ner till närmsta fik för att lägga upp taktiken att hitta det för dagen mest solsäkra stället.

I Arabba blir det näbben mot solen men inga sigg

Vi syns och hörs

Stefan Sladden Eng

#skidor #alper #italien #arabba