Jag stod  utanför bussen i den lilla portugisiska semesterorten Praha Da Rocha. Klockan var ett på natten och gästerna från Köpenhamn skulle inkvarteras på det ospecifierade hotellet vilket innebar att de inte på förhand visste var de skulle bo.

Just denna högsäsongsnatten stod jag utanför ett hotell som jag aldrig varit inne i. Det var dessutom ett lägenhetshotell utan tradtionell reception och jag hade fått namnlista och en bunt nycklar i en plastpåse av platschefen. Bussen var full vilket innebar att 20-25 par skulle få nycklarna till sina rum av mig.

Hotellet var ganska stort och var kanske en 10-12 våningar högt och hade tre entreer med var sin hiss. Jag hade fått klara instruktioner om att nycklar med röd nyckering skulle ta vänstra hissen, Grön nyckelring skulle ta hissen i mitten och de gula skulle följdaktligen ta hissen till höger.

Jag hade precis lämnat ut alla nyckklar och bytte några sista ord med busschauffören när paret som fått den första nyckeln kom tillbaka till bussen med bagage och allt. De hade varit uppe på nionde våningan men inte hittat sitt rum och de undrade om jag visste var de skulle. Konstigt tyckte jag men hann egentligen inte göra något innan ytterligare par kom tillbaka med samma spörsmål. Snart stod det klart att det var väldigt många som inte visste var de skulle bo. Och jag hade heller ingen aning.

Naturligtvis löste sig allting när vi kommit på hur det låg till. Nycklar som har rumsnummer som startar med en etta skall ta vänstra hissen, tvåan skall ta hissen i mitten och de som har en trea skall ta den högra. Men det tog ett par timmar av hissfarande upp och ner, ner och upp samt en hel del släpande av väskor mellan de olika entreerna innan lugnet la sig i Praha Da Rocha och jag änligen kunde lägga näbben under vingen.

Vi syns och hörs

Stefan Sladden Eng

#prahadarocha #hotellstrul #nyckelkaos #portugal