Det var med vånda jag idag konstaterade faktum. Inköpet var redan behovs-prövat och valet stod mellan en snabb och effektiv approach, trots att jag inte vill. Eller ett långt och utdraget förfarande vilket dessutom skulle gå som en jordfräs genom plånboken.

Valet  var på det sättet enkelt och jag satte mig ensam i bilen och styrde mot Kungens Kurva. På vägen ner la jag upp min strategi. Många är fortfarande lediga men eftersom jag var ute i god tid skulle parkering inte vara något större problem. Men sen? Alltså skulle jag parkera på baksidan, vid utgången och attakera bakifrån.

Sagt och gjort. Ute ur bilen gick jag med raska steg de femtio metrarna till varuhusets utgång. Tassade in genom dörrarna. Smög upp för trappan och in genom utgångskassorna. Nu var det spännande. Skulle det gå? Skulle jag klara av detta?

Jag hittade kronljusen direkt eftersom de alltid ligger just där. Snodde åt mig två lådor och vände på klacken och gick två meter till kassan. Nu var det nära.

Jag betalade i självbetjäningen och, struntade i kassar utan bar på lågorna och letade mig snabbast möjligt ut till bilen igen. Kuppen hade tagit ca 4 minuter på plats. Kanska en halvtimmer från dörr till dörr. Utan avbrott av eventuellt resesällskap.

Utan irrgångar mellan soffor och kökslådor. Inte ett enda “ska bah”. Tvärt om. En in i minsta detalj väl planerad attack som kostade exakt vad det skulle, etthundra nittioåtta spänn och inte ett öre mer.

Jag kan idag nöjsamt kostatera att jag förmodligen slagit världsrekord i kort besök på IKEA. Jag kan varmt rekommendera taktiken som jag själv kommer använda igen och igen och igen…

Tjugohundrafemton börjar bra. Hoppas det fortsätter.

Gott nytt år på er.

Stefan Sladden Eng

#ljus #ikea #bakvägar #genväger